Hierdoor wil Nike niet dat Greenwood hun schoenen draagt tijdens wedstrijden

Hierdoor wil Nike niet dat Greenwood hun schoenen draagt tijdens wedstrijden
Vandaag om 13:30
Laatste update: om 13:30

Mason Greenwood zorgde afgelopen weekend voor verwarring toen hij tijdens de wedstrijd van Olympique Marseille tegen Lyon met opvallende Nike-schoenen op het veld stond. De voormalige speler van Manchester United maakte indruk bij zijn nieuwe club, maar het was vooral zijn schoeisel dat de aandacht trok. VoetbalNieuws.nl legt je de situatie uit.

Dit leidde tot geruchten over een mogelijk nieuwe deal met het sportmerk, aangezien Greenwood eerder werd gesponsord door Nike. Het merk besloot echter in februari 2022 hun samenwerking te beëindigen nadat Greenwood werd gearresteerd op beschuldiging van onder andere poging tot verkrachting en mishandeling. Hoewel de aanklachten in 2023 werden ingetrokken, koos Nike ervoor om de samenwerking definitief stop te zetten. Een woordvoerder bevestigde tegenover The Daily Mail: "Mason Greenwood is geen Nike-atleet".

Ondanks de controverses heeft Greenwood zijn draai op het veld gevonden in Frankrijk. Sinds zijn overstap naar Marseille heeft hij in vijf wedstrijden vijf doelpunten gemaakt, waarmee hij de verwachtingen overtreft