AZ rekent in spectaculair duel af met Elfsborg en begint goed aan Europa League

AZ rekent in spectaculair duel af met Elfsbor
Vandaag om 20:38

AZ heeft woensdagavond nipt afgerekend met IF Elfsborg. het eerste Europa League-duel van het seizoen werd op spectaculaire wijze met 3-2 gewonnen door de ploeg van trainer Maarten Martens.

AZ begon zeer overtuigend aan het Europese duel en was in het eerste kwartier heer en meester in Alkmaar.  De thuisploeg kwam tot wat kleine mogelijkheden en legde hun wil op aan de Zweedse tegenstander. Toch viel het eerste doelpunt totaal onverwacht aan de andere kant. Timothy Ouma schoot kiezelhard de 0-1 binnen. Op slag van rust stelde AZ orde op zaken, nadat Ruben van Bommel geblunder van de keeper genadeloos afstrafte: 1-1.

AZ schoot in de tweede helft uit de kleedkamer en kwam door wederom een treffer van Van Bommel op 2-1. De Alkmaarders konden echter niet lang genieten van de voorsprong, want ook AZ-doelamn Owusu-Oduro zat niet lekker in de wedstrijd en maakte een opzichtige fout. Een houdbaar schot dwarrelde zo binnen en dus kwam Elfsborg op 2-2.

Een kwartier voor tijd bepaalde Troy Parrott de eindstand op 3-2. De Ierse spits schoot een strafschop koelbleodig binnen en bezorgde AZ zo een foutloze start van het Europa League-seizoen.