FC Twente stunt op Old Trafford en pakt een punt tegen Manchester United

25 september om 22:50

FC Twente heeft woensdagavond gestunt op Old Trafford. De ploeg van trainer Joseph Oosting pakte door een doelpunt van Sam Lammers een razendknap punt op bezoek bij Manchester United: 1-1.

FC Twente begon ijzersterk aan het lastige uitduel met Manchester United en kwam tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Van dichtbij leek Lammers al vroeg binnen te kunnen schieten, maar de inzet van de spits ging rakelings naast. United was gewaarschuwd en ging in een hogere versnelling spelen. Het leidde tot meerdere kansen voor de thuisploeg en dat resulteerde weer in de openingstreffer. Christian Eriksen schoot snoeihard raak: 1-0.

Na rust leek Manchester United de draad gewoon weer op te pakken, maar halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd. Twente ging met meer durf spelen en legde Man United steeds meer de eigen wil op. Twintig minuten voor tijd onderschepte Lammers de bal van Eriksen en schoot vervolgens knap raak in de korte hoek. Het uitvak met 4000 meegereisde Twente-fans ontplofte en de rest van Old Trafford viel stil: 1-1.

In het restant van de wedstrijd kon de score nog beide kanten opvallen, maar er vielen geen goals meer in Manchester. FC Twente houdt dus een knap punt over aan het eerste Europa League-duel van het seizoen.