Ajax ook financieel achteruit: club draait bijna tien miljoen euro verlies

Ajax ook financieel achteruit: club draait bijna tien miljoen euro verlies
26 september om 09:15

Ajax heeft over het seizoen 2023/2024 een verlies van € 9,8 miljoen geleden, zo maken de Amsterdammers bekend op de clubwebsite. Dit is een scherpe daling ten opzichte van de winst van € 39 miljoen die het voorgaande jaar werd geboekt.

Het verlies wordt toegeschreven aan lagere inkomsten uit transfers en Europese competities. Het eigen vermogen van de club bedraagt na dit verlies nog € 226,4 miljoen.

Financieel directeur Susan Lenderink heeft de club verlaten, mede door de financiële malaise. Eerder vertrokken ook onder andere Jan van Halst en Sven Mislintat. Lenderink gaf aan dat de positie onhoudbaar was geworden. De club verwacht ook voor het seizoen 2024/2025 opnieuw een negatief resultaat. De misgelopen premies uit de UEFA Europa League en tegenvallende transferinkomsten drukken zwaar op de begroting van de Amsterdammers.

Ajax presteerde teleurstellend op zowel sportief als financieel vlak. In de Eredivisie eindigde de ploeg op de vijfde plaats, terwijl het Europese avontuur strandde in de achtste finales van de Conference League.