Welke stuntploeg zit in de koker voor de eerste ronde van de KNVB beker?

Eerste grote verrassing in de KNVB beker: deze stuntploeg zit in de koker

26 september om 12:20

De eerste verrassing in de KNVB beker heeft al plaatsgevonden. In de tweede kwalificatieronde voor de strijd om de Dennenappel is een eersteklasser toegetreden tot de eerste ronde. Welke club is dit en hoe heeft dit kunnen gebeuren? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

De eerste twee kwalificatierondes voor het bekertoernooi hebben plaatsgevonden. Amateurteams speelden daarin tegen elkaar om een plaats in de eerste ronde te bemachtigen. Voor de eerste kwalificatieronde waren 24 teams die zich in het seizoen 2023/24 plaatsten voor de halve finales van de districtsbeker en 36 teams uit de derde divisie geplaatst. Van de twaalf tweede divisionisten zijn acht teams vrijgeloot voor deelname aan de eerste kwalificatieronde. In totaal deden 64 amateurverenigingen mee om 32 plekken in de tweede kwalificatieronde. Deze werden uiteindelijk dus uitgedund tot zestien amateurverenigingen die mee de koker in gaan voor de eerste ronde.

Welke eersteklasser zorgt voor een grote stunt?

FC Winterswijk, een team uit de eerste klasse, heeft de eerste grote stunt van het bekertoernooi op zijn naam staan. Na een overwinning op het Frieze Blauw Wit '34 werd er op bezoek in Brabant bij VV Gemert, een derde divisionist, ook gewonnen. Aanvaller Martijn Veldhuis ontpopte zich tot grote held door tweemaal te scoren. Dit was niet de eerste keer, want ook tegen Blauw Wit '34 scoorde hij er twee en werd hij matchwinner. 

Daarmee zal FC Winterswijk toetreden tot de eerste ronde van het bekertoernooi. Op zaterdag 28 september zal de loting van die ronde plaatsvinden en bijna alle profvoetbalclubs zullen daarin betrokken worden. Slechts de clubs met Europese verplichtingen worden vrijgeloot van de ronde. Daarmee kan eersteklasser Winterswijk een mooie tegenstander treffen. Tussen FC Winterswijk en het hoogste amateurniveau zit in Nederland in de voetbalpyramide drie niveaus verschil.