Wanneer is de loting voor de eerste ronde van de KNVB beker en waar bekijk je die?

Waar en wanneer kan ik de loting voor de eerste ronde van de KNVB beker volgen?
26 september om 12:40

Na twee kwalificatierondes is het tijd voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Wanneer zullen de balletjes getrokken worden en waar is de loting op televisie te volgen? VoetbalNieuws.nl zet de details voor je op een rij.

In de eerste ronde nemen de twintig winnaars uit de tweede kwalificatieronde, SV Spakenburg (kampioen Tweede divisie) en de periodekampioenen De Treffers, Quick Boys en vv Katwijk het op tegen de 34 betaaldvoetbalclubs. De Nederlandse clubs die actief zijn in Europa (PSV, Feyenoord, Ajax, FC Twente, Go Ahead Eagles en AZ) hebben een vrijstelling gekregen voor deze ronde.

De wedstrijden in de eerste ronde van het bekertoernooi zullen op 29, 30 en 31 oktober 2024 gespeeld worden. Grote verrassing is de eersteklasser FC Winterswijk. Na een knappe prestatie werden VV Gemert (derde divisie) en Blauw Wit '34 (eerste klasse) uitgeschakeld. Ook stuntploeg Hercules zal wederom te zien zijn in het hoofdtoernooi van de beker. De Utrechters schakelden vorig jaar Ajax uit in één van de grootste stunts aller tijden in de KNVB beker.

Waar en wanneer is de loting voor de eerste ronde?

De loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker vindt plaats op zaterdag 28 september. Na de Eredivisiewedstrijden van die avond worden de wedstrijden vanaf 23.00 uur bekendgemaakt. De loting is live te volgen op ESPN 1. Ook VoetbalNieuws.nl zal verslag doen van de loting. Het daarvoor bestemde liveblog zal te zijner tijd online komen.