Spanjaard aan kop: dit zijn de topscorers van de Europa League

Vandaag om 07:10
Laatste update: om 06:55

Het Europa League-seizoen is van start en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Enkele spelers zijn zeer sterk begonnen aan het toernooi en VoetbalNieuws zet de topscorers voor je op een rij.

De tweede speelronde van de Europa League is afgelopen waarbij Twente in eigen huis op een 1-1 bleef steken tegen Fenerbarche, Ajax uit bij Slavia Praag een hard bevochten 1-1 behaald en AZ onderuit ging op bezoek bij Athletic club.

Wie zijn de topscorers van de Europa League?

Momenteel is er één koploper in de topscorers van de Europa League. Samu Aghehowa was de grote man namens FC Porto in het duel tegen Manchester United. In deze doelpuntrijke wedstrijd was de uitslag 3-3. Met zijn tweede doelpunt van de avond zette de aanvaller Porto in de vijftigste minuut op een 3-2 voorsprong, maar zag United in de 91e minuut nog gelijk maken.

De Nederlandse eer wordt voornamelijk hoog gehouden door Ruben van Bommel. De aanvaller van AZ scoorde tweemaal tegen Elfsborg en stal de show in Alkmaar. Met zijn doelpunten trad de creatieveling in de voetsporen van zijn vader die eveneens in Europa furore maakte. Ook Ajacied Mika Godts is terug te vinden op de tweede plaats. De vleugelspeler beleefde een sterke avond tegen Besiktas en kwam tweemaal tot scoren in een 4-0 overwinning. De aanvaller was de ster voorin en tekende zowel voor de 2-0 als de 4-0.

Topscorers Europa League:

1. Aghehowa (FC Porto) - drie doelpunten
2. Van Bommel (AZ), Dia (Lazio), Hauge (FK Bodo/Glimt), Godts (Ajax), Olaru (FCSB), Bruma (SC Braga), Fofana (Olympique Lyon), Akgun (Galatasaray), Birligea (FCSB), Botheim (Malmö), Castellanos (Lazio), Dina Ebime (Eintracht Frankfurt), El Kaabi (Olympiakos), Hlozek (Hoffenheim), Johnson (Tottenham Hotspur), Lacazette (Olympique Lyon), Sarr (Tottenham Hotspur) – twee doelpunten