Van Bommel op de troon: dit zijn de topscorers van de Europa League

Van Bommel op de troon: dit zijn de topscorers van de Europa League
26 september om 16:34

Het Europa League-seizoen is van start en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Enkele spelers zijn zeer sterk begonnen aan het toernooi en VoetbalNieuws zet de topscorers voor je op een rij.

De eerste speelronde van de Europa League is in volle gang. AZ wist te winnen van IF Elfsborg en FC Twente stuntte door een punt te pakken tegen Manchester United op Old Trafford. Nu is het aan Ajax om die lijn door te zetten en te winnen van Besiktas.

Wie zijn de topscorers van de Europa League?

Drie spelers delen momenteel de troon in het lijstje van de topscorers. Jens Hauge scoorde er twee namens FK Bodo/Glimt tegen FC Porto. Lazio-aanvaller Boulaye Dia was tweemaal trefzeker tegen FC Dynamo Kiev.

De Nederlandse eer wordt hoog gehouden door Ruben van Bommel. De aanvaller van AZ scoorde tweemaal tegen Elfsborg en stal de show in Alkmaar. Met zijn doelpunten trad de creatieveling in de voetsporen van zijn vader die eveneens in Europa furore maakte. Naast Van Bommel kwam ook Troy Parrott tot scoren. In Manchester kwam Sam Lammers in de eerste EL-ronde tot scoren. Hij verdedigt samen met Van Bommel en Pablo Rosario de Nederlandse eer. 

Topscorers Europa League:

1.       Van Bommel (AZ), Dia (Lazio), Hauge (FK Bodo/Glimt) – twee doelpunten
2.       21 spelers – één doelpunt