Oppermachtig Ajax kent geen genade met Besiktas en start Europa League met zege

26 september om 22:52

Ajax is de groepsfase van de Europa League uitstekend begonnen met een ruime 4-0 overwinning op Besiktas. In een sfeervolle Johan Cruijff ArenA hadden de Amsterdammers vanaf de eerste minuut de controle over de wedstrijd.

De ploeg van Francesco Farioli begon sterk en creëerde de nodige kansen. Na 31 minuten kwamen de Amsterdammers verdiend op voorsprong. Kenneth Taylor gaf vanaf links laag voor, waarna Kian Fitz-Jim eenvoudig kon binnentikken: 1-0. Hoewel Besiktas af en toe in de buurt van het doel van Remko Pasveer kwam, leidde dit niet tot grote kansen.

In de tweede helft ging het snel voor Ajax. Bertrand Traoré speelde een belangrijke rol in de aanval en in de 51e minuut legde hij de bal prachtig klaar voor Mika Godts, die beheerst de 2-0 binnenschoot. Kort na het doelpunt leek Ajax onketend en raakte Traoré de paal. Twee minuten later was het alsnog raak toen Kenneth Taylor vanaf de rand van het strafschopgebied fraai uithaalde: 3-0.

Ondanks een dominante voorsprong was er even spanning op het veld. Traoré en aanvoerder Jordan Henderson kregen het kort na de derde goal met elkaar aan de stok, maar verder kwam het niet. Op het akkefietje binnen de ploeg na liep de avond voor de Amsterdammers voorspoedig. Invaller Rasmussen gaf de bal voor, waarna de keeper er met een handje tussen zat. Godts kon echter profiteren en tekende met zijn tweede van de avond voor de 4-0 van Ajax.

De de ruime zege is Ajax fantastisch begonnen aan de Europa League-campagne. 3 oktober komen de Amsterdammers weer in actie in Europees verband. De ploeg van farioli neemt het dan uit op tegen Slavia Praag.