Seinen op oranje: dit staat een overgang van Szczesny naar Barcelona nog in de weg

Seinen op oranje: dit staat een overgang van Szczesny naar Barcelona nog in de weg

Vandaag om 09:39

Wojciech Szczesny is de beoogde vervanger van Marc-Andre ter Stegen bij FC Barcelona. De Catalanen hopen de doelman uit zijn pensioen te halen, maar één obstakel staat wellicht in de weg. VoetbalNieuws vertelt je welke obstakel dat is.

Alle seinen lijken op groen te staan. Szczesny heeft zelf zijn zinnen gezet op een stap naar Barcelona, de Catalanen hopen de doelman te contracteren en ook het papierwerk lijkt in orde. Komende week zou de medische keuring ook al op het programma staan. Barça betaalt de Pool door het feit dat zij tachtig procent van het salaris van Ter Stegen mogen gebruiken om een vervanger aan te trekken. Toch staat er wellicht nog één obstakel in de weg.

Welk obstakel staat een stap van Szczesny naar Barcelona nog in de weg?

Volgens Mundo Deportivo wil Szczesny garantie op speeltijd. De Poolse doelman heeft er geen zin in om terug te keren uit zijn pensioen om daarna tweede viool te spelen in Catalonië. Hansi Flick bestempelde afgelopen week reservedoelman Inaki Pena nog tot zijn nummer één, maar Szczesny eist dat hij gegarandeerd die plek krijgt mits hij fit is.

Het medium stelt dat Barcelona hier nog niet blindelings in mee wil gaan en dat zij momenteel aan het bekijken zijn wat de opties zijn. Wat wel zeker is, is dat als de deal met Szczesny klapt, ze wachten tot januari om een vervanger aan te trekken en niet kiezen voor andere transfervrije keepers als Keylor Navas of Claudio Bravo.