De Jong nadert Barça-rentree na blessure: "Hij kan ons snel helpen"

De Jong nadert Barça-rentree na blessure: "Hij kan ons snel helpen"
Vandaag om 13:35

Hansi Flick is positief over het herstel van Frenkie de Jong, die sinds april buitenspel staat door een enkelblessure. De middenvelder van Barcelona nadert zijn rentree, maar heeft nog wat tijd nodig voordat hij volledig fit is. "Frenkie zit dichtbij zijn terugkeer, maar hij heeft rust nodig om volledig te herstellen", zei Flick tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Osasuna.

De blessure, opgelopen in een wedstrijd tegen Real Madrid, hield De Jong niet alleen uit de competitie, maar ook weg van het EK met het Nederlands elftal. Hoewel De Jong het duel met Osasuna nog moet missen, sluit Flick niet uit dat de middenvelder snel weer minuten kan maken. Hij benadrukt de waarde van De Jongs ervaring: "Zelfs als hij maar twintig minuten speelt, kan hij ons helpen", aldus de Duitse trainer.

De komende week zal meer duidelijkheid geven over de vraag of De Jong inzetbaar is voor de volgende wedstrijden. Naast De Jong is ook Gavi op de weg terug, wat voor Barcelona cruciaal is gezien de vele blessuregevallen in de selectie. Flick hoopt snel weer over beide spelers te kunnen beschikken, wat de ploeg hard nodig heeft in het drukke speelschema.

Osasuna - FC Barcelona begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Estadio El Sadar in Pamplona. VoetbalNieuws doet uiteraard verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.