Dit zijn de tegenstanders van de FC Twente Vrouwen in de Champions League

Dit zijn de tegenstanders van de FC Twente Vrouwen in de Champions League

Vandaag om 13:43

De FC Twente Vrouwen staan voor een flinke uitdaging in de groepsfase van de Champions League. De loting koppelde de Tukkers aan sterke teams als Chelsea, Real Madrid en Celtic. Bij Chelsea komen ze oud-Twente-speelster Wieke Kaptein en Aniek Nouwen tegen, die helaas geblesseerd is.

Tegenstanders Twente Vrouwen in de Champions League

De Twentse vrouwen plaatsten zich voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de groepsfase na een overtuigende dubbele zege op NK Osijek, met uitslagen van 4-1 en 4-0. Hoewel Twente zware tegenstanders had verwacht, ontliepen ze Europese grootmachten als Barcelona en Olympique Lyon. Toch zijn Chelsea en Real Madrid gevaarlijke ploegen, waarbij Chelsea vorig seizoen de halve finale bereikte en Real Madrid toen strandde in de groepsfase.

Twente, dat negen keer landskampioen werd, greep al eerder naast een plek in de groepsfase door nederlagen tegen Benfica en BK Häcken. Dit seizoen slaagde de ploeg van trainer Joran Pot er eindelijk in om door te dringen. De groepswedstrijden beginnen in oktober, en de top twee plaatst zich voor de knock-outfase.