'Internazionale en Dumfries bereiken akkoord over forse contractverlenging'

'Internazionale en Dumfries bereiken akkoord over forse contractverlenging'
Vandaag om 14:03

Denzel Dumfries heeft een akkoord bereikt met Internazionale over een nieuw contract dat doorloopt tot juni 2028. Dat meldt Fabrizio Romano vrijdagmiddag. De rechtsback zal het nieuwe contract de komende dagen ondertekenen.

Het oorspronkelijke contract van Dumfries liep af in juni 2025. Met de nieuwe overeenkomst verlengt hij zijn verblijf in Milaan met vier jaar. De 62-voudig Oranje-international speelt sinds 2021 voor de Nerazzuri, dat hem destijds overnam van PSV.

De onderhandelingen tussen beide partijen verliepen de voorbije weken en maanden nogal moeizaam. Dumfries zou enorm hebben getwijfeld over zijn toekomst, maar is nu dus toch van plan om in Milaan te blijven. In de afgelopen transferperiode werd hij nog nadrukkelijk gelinkt aan een mogelijke transfer naar Manchester United, dat een ruildeal met Aaron Wan-Bissaka overwoog. Uiteindelijk kwam Noussair Mazraoui naar Old Trafford.

Dumfries speelde tot dusver 137 officiële duels voor Inter. Daarin scoorde hij twaalf keer en gaf hij ook twintig assists. Met de club won de Rotterdammer eenmaal de Serie A en twee Italiaanse bekers.