'AZ ziet sleutelspeler wekenlang uitvallen door voetblessure'

'AZ ziet sleutelspeler wekenlang uitvallen door voetblessure'

Vandaag om 14:31

AZ kan de komende weken niet rekenen op Wouter Goes. De jonge verdediger, die dit seizoen een belangrijke rol speelt in de achterhoede, heeft een voetblessure opgelopen. Hierdoor is hij tot minstens halverwege oktober, na de interlandperiode, niet beschikbaar. Dat betekent dat Goes onder andere het belangrijke duel met FC Utrecht moet missen.

Met dat nieuws komt De Telegraaf vrijdagmiddag. Trainer Maarten Martens heeft inmiddels Bruno Martins Indi en Mees de Wit weer terug in zijn selectie, maar wie Goes gaat vervangen is nog niet duidelijk. Een mogelijke optie is Alexandre Penetra, die eerder dit seizoen centraal achterin speelde.

Verder is het nog onzeker of aanvaller Ibrahim Sadiq kan meespelen tegen FC Utrecht. Hij liep in het duel met Elfsborg een lichte hamstringblessure op en heeft sindsdien nog niet meegetraind.

De pas 20-jarige Goes komt uit de jeugd van AZ en speelde tot dusver 36 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij eenmaal scoorde. Ook maakte hij ondertussen al zijn debuut voor Jong Oranje.