Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen NEC in de Eredivisie

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: alle ogen gericht op Gimenez-vervanger

Vandaag om 15:50

Zaterdagavond speelt Feyenoord in de zevende speelronde van de Eredivisie tegen NEC. Trainer Brian Priske moet het doen zonder Santiago Gimenez, die geblesseerd is en teruggestuurd is naar Mexico. Daardoor krijgt Ayase Ueda zijn kans in de basiself. Met de terugkeer van Gernot Trauner en Hugo Bueno heeft Priske wel weer meer opties in de verdediging. VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van de Rotterdammers met je door!

Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen NEC

In de verdediging lijkt Timon Wellenreuther opnieuw onder de lat te staan. De defensie bestaat vermoedelijk uit Jordan Lotomba op rechtsback, Thomas Beelen en Dávid Hancko centraal, en Gijs Smal op linksback. Trauner en Bueno zijn weer inzetbaar, maar beginnen vermoedelijk nog op de bank. Op het middenveld zien we Antoni Milambo, Hwang In-beom en Quinten Timber. Dat betekent dat Ramiz Zerrouki wederom gepasseerd wordt.

Voorin wordt het trio Ibrahim Osman, Ayase Ueda en Igor Paixão verwacht. Calvin Stengs is nog steeds niet inzetbaar, maar wel op de weg terug. Bart Nieuwkoop maakt goede stappen en zou op zijn vroegst pas aanstaande woensdag in de Champions League tegen Girona weer minuten kunnen gaan maken.

De vorm van Ueda is nog een punt van aandacht, maar Priske heeft vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij wil de spits het vertrouwen geven dat nodig is om zijn prestaties bij de Japanse nationale ploeg door te trekken naar Feyenoord. Dit wordt een belangrijke kans voor Ueda om zich te bewijzen in het elftal. Grijpt hij die niet, dan staat Julián Carranza klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Milambo, Hwang, Timber; Osman, Ueda, Paixão.