Dit zijn de eerste stappen richting een nieuw stadion voor FC Emmen

Dit zijn de plannen voor een nieuw stadion van FC Emmen

Vandaag om 18:38

De gemeenteraad van Emmen heeft ingestemd met een belangrijk plan dat de bouw van een nieuw stadion voor FC Emmen dichterbij brengt. De club kan hierdoor commerciële activiteiten toestaan op het terrein, wat essentieel is voor de financiering van het project. Het nieuwe stadion maakt deel uit van een breder plan, dat ook een topsporthal en een nieuwe school omvat, en waarbij zo'n 140 miljoen euro is gemoeid. De bouw van het stadion zelf kost ongeveer zestig miljoen euro.

Voor FC Emmen is dit een enorme stap vooruit, omdat het nieuwe stadion niet alleen modernere faciliteiten biedt, maar ook een grotere capaciteit zal hebben. Het nieuwe stadion zou plaats moeten bieden aan 12.500 toeschouwers, een flinke stijging ten opzichte van de huidige 8.300 plaatsen. Hierdoor kan de club meer fans ontvangen en financieel groeien. Uit een onderzoek van adviesbureau Hypercube blijkt dat nieuwbouw de voorkeur heeft boven renovatie van het huidige stadion.

Algemeen directeur Rinse Bleeker reageert verheugd op de beslissing van de gemeenteraad: “Met deze stap wordt het voor ons mogelijk om in het nieuwe stadion meer zogenaamde skyboxen te bouwen, waardoor we meer opbrengsten kunnen genereren,” zegt hij. Deze extra inkomsten zijn essentieel om de huur van het stadion te kunnen betalen. Zonder de extra inkomsten zou een nieuw stadion niet haalbaar zijn. De gemeenteraad benadrukte echter dat de bouw niet direct van start zal gaan. Het project bevindt zich nog in de planningsfase en de verwachting is dat de eerste schop pas over enkele jaren de grond in kan.

Het nieuwe stadion is niet alleen belangrijk voor de club om financieel gezond te blijven, maar ook om te voldoen aan de licentie-eisen van de KNVB. Zonder een moderne accommodatie kan de club in de toekomst haar profstatus verliezen.