Ajax zeer ontstemd: dit is waarom de Amsterdammers boos zijn op de KNVB

Ajax zeer ontstemd: dit is waarom de Amsterdammers boos zijn op de KNVB

Vandaag om 07:42

Ajax is flink geïrriteerd nadat het competitiebestuur van de KNVB er voor heeft gekozen om de wedstrijd tussen de Amsterdammers en FC Utrecht in te halen op 4 december. In Amsterdam zou men het 'regenteske gedrag' gedrag beu zijn en VoetbalNieuws vertelt je waarom men zo ontstemd is.

De afgelopen maanden was Ajax meermaals de dupe van de politiestakingen. Zowel de Klassieker tegen Feyenoord als de thuiswedstrijd tegen Utrecht werden afgelast. Dit had te maken met het feit dat de politie stelde te staken en de burgemeester daarom geen toestemming gaf om de wedstrijd door te laten gaan. Het feit dat het competitiebestuur betaald voetbal de wedstrijd laat inhalen op 4 december is echter een doorn in het oog.

Waarom is Ajax zeer ontstemd met het competitiebestuur van de KNVB?

Ajax moet tweemaal een wedstrijd inhalen. Eerst wacht op 30 oktober Feyenoord, waarna de Amsterdammers vier dagen later tegen PSV spelen. Op 4 december staat de ontmoeting met Utrecht op het programma. AZ Alkmaar wacht op de achtste. Ajax stelt dat zij  'onevenredig hard getroffen' zijn en dat zij de gedupeerde zijn, meldt De Telegraaf. Ook het woord competitievervalsing zou door ingewijden genoemd zijn.

Volgens Ajax had de wedstrijd tegen Utrecht gewoon op 15 september afgewerkt kunnen worden. Nu de wedstrijd op 4 december is gezet, is men ontstemd. 'Ook de optie te schuiven in het speelschema, omdat pak-hem-beet RKC- of Heracles Almelo-thuis toch iets anders is dan AZ-uit, kwam op tafel, maar werd er door het competitiebestuur net zo hard weer vanaf geveegd.'

De KNVB heeft op haar beurt gereageerd op de ontstane commotie. "Ervan uitgaande dat Ajax doorgaat in de beker en Europees bij de top-24 eindigt, zou Ajax anders pas eind februari 2025 een wedstrijd kunnen inhalen. De hoofdtaak van het competitiebestuur is om de voortgang van de competitie te waarborgen. In dit kader kon het competitiebestuur niet anders dan beide afgelaste wedstrijden van Ajax in het najaar laten inhalen."