Brabantse angstgegner: dit is wanneer Willem II voor het laatst won van PSV

Vandaag om 08:31
Laatste update: om 08:22

Willem II is na twee jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie. De Tilburgers krijgen zaterdag bezoek van regerend landskampioen en koploper PSV in een Brabants onderonsje. VoetbalNieuws vertelt je wanneer zij voor het laatst wisten te winnen van de Eindhovenaren.

De laatste ontmoeting tussen PSV en Willem II vond plaats in mei 2022. Destijds wonnen de Eindhovenaren met 4-2 en was het lot van de Tilburgers bijna verzegeld. Degradatie ontlopen was onmogelijk dat seizoen, maar winnen doet PSV zeker niet altijd van Willem II.

Wanneer wist Willem II voor het laatst te winnen van PSV?

Voor deze statistiek hoeven we helemaal niet ver terug in de tijd. Sterker nog, het komt vaker voor dan gedacht. In de afgelopen tien jaar wist Willem II namelijk driemaal te winnen van de Eindhovenaren, voor het laatst in 2021. Waar in Eindhoven nog 4-2 op de borden stond na negentig minuten, was dat in Tilburg 2-1. In de eerste helft scoorde Eran Zahavi er twee, maar wel één in eigen doel. PSV zette in de tweede helft aan, maar het was Che Nunnely die in de 76e minuut het Koning Willem II stadion op zijn kop zette.

Opvallend is dat Willem II in 2019 met 2-1 wist te winnen en in 2018 zelfs met 5-0. PSV kroonde zich dat seizoen kampioen van Nederland, maar ging in de 27e speelronde genadeloos hard onderuit. De enige anderen overwinning van Willem II op PSV deze eeuw dateren van 2004 en 2001. Na negentig minuten stond er in beide wedstrijd 3-1 op het bord.