Argentinië-doelman Martínez gestraft: hierdoor mag de keeper niet in actie komen

Argentinië-doelman Martínez gestraft: hierdoor mag de keeper niet in actie komen

Vandaag om 11:27

De FIFA heeft doelman Emiliano Martínez een schorsing opgelegd. De doelman ging in de fout bij een interland met Argentinië en VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Martínez baarde flink opzien toen hij na de WK-finale in 2022 de Wereldbeker voor zijn kruis hield. De doelman stond in het centrum van flink wat aandacht en besloot dat het een goed idee was om zijn actie na de gewonnen Copa América-finale in juli te herhalen. Echter kon Martínez zijn emoties die dag ook niet in bedwang houden.

Waarom en voor hoe lang is Martínez geschorst?

Afgelopen september stond Martínez in het doel van Argentinië tegen Colombia en Chili. Tot tweemaal toe ging de keeper in de fout. Tegen Chili maakte Martínez wederom een obsceen gebaar. Na de wedstrijd tegen Colombia sloeg hij tegen de lens van een cameraman. De FIFA vond het tijd om de doelman een schorsing op te leggen.

Door zijn acties is Martínez nu bestraft. Van de FIFA mag hij nu twee wedstrijden niet in actie komen voor de nationale ploeg. Hierdoor mist de Argentijn in oktober twee WK-kwalificatiewedstrijden, tegen Venezuela en Bolivia.