Dit is waarom Feyenoord-talent Milambo hulp zocht na zijn debuut

Dit is waarom Feyenoord-talent Milambo hulp zocht na zijn debuut
Vandaag om 14:55

Antoni Milambo lijkt dit seizoen definitief door te breken bij Feyenoord, maar dat was niet altijd vanzelfsprekend. Na het debuut van de middenvelder ervaarde de speler veel druk en zocht hij hulp. In gesprek met de NOS gaat het talent in op de druk die hij ervaarde. 

Op 12 augustus 2021, toen hij slechts zestien jaar en 131 dagen oud was, maakte hij zijn debuut in de Conference League tegen FC Luzern. Daarmee werd hij de jongste Feyenoord-debutant ooit, een record dat eerder op naam stond van Georginio Wijnaldum.

"Ik voelde heel veel druk na mijn debuut. Ik wilde me keer op keer bewijzen op het veld, maar dat ging juist ten koste van mijn spel", vertelt Milambo tegen de NOS. Zijn gedrag veranderde en hij kon niet doorbreken in het eerste elftal. Uiteindelijk besloot hij hulp te zoeken bij een mental coach. "Dankzij hem ben ik weer de oude."

Dit seizoen maakt Milambo zijn langverwachte doorbraak. Hij is volwaardig onderdeel van het eerste elftal en scoorde al twee keer, waaronder in de overwinning op Willem II. "Ik speel meer mijn eigen spel en ben belangrijk voor het team. Ik hoor steeds vaker dat ik een man begin te worden", zegt Milambo tevreden.