Manchester City weet niet te overtuigen en speelt gelijk tegen Newcastle United

Vandaag om 15:35
Laatste update: om 15:53

Newcastle United en Manchester City hebben zaterdag in een vermakelijk duel 1-1 gelijkgespeeld. Beide ploegen hadden in St. James' Park kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

Manchester City kwam in de eerste helft op voorsprong via een doelpunt van Josko Gvardiol in de 35e minuut. Jack Grealish leverde een slimme pass af op de verdediger, die Dan Burn uitkapte en beheerst afrondde in de verre hoek. Ondanks licht contact van Sandro Tonali ging de bal netjes in het net.

In de tweede helft kwam Newcastle terug in de wedstrijd. Anthony Gordon werd neergehaald door doelman Ederson, waarna hij zelf de penalty benutte in de 58e minuut. Met zijn rake strafschop bracht hij de thuisploeg op gelijke hoogte.

Beide ploegen zochten naar de winnende treffer, maar sterke defensieve optredens aan beide kanten en gemiste kansen zorgden ervoor dat het 1-1 bleef. Newcastle mag tevreden zijn met een punt tegen de regerend kampioen, terwijl City nog zoekende is naar hun gebruikelijke dominantie.