Inspiratieloos Feyenoord wint weer niet in Eredivisie: gelijkspel tegen NEC

Vandaag om 20:45

Feyenoord heeft voor de vierde keer dit seizoen niet weten te winnen in de Eredivisie. De Rotterdammers speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij NEC, waardoor de druk op trainer Brian Priske alsmaar toeneemt. De achterstand op koploper en concurrent PSV bedraagt momenteel elf punten, al hebben de Eindhovenaren een wedstrijd meer gespeeld.

Feyenoord begon zonder verrassingen in de opstelling aan de wedstrijd. Ayase Ueda was de vervanger van de geblesseerde Santiago Gimenez, maar verder zette Priske dezelfde tien namen op het wedstrijdformulier als afgelopen zondag tegen NAC Breda. Gernot Trauner en Hugo Bueno keerden na afwezigheid terug in de wedstrijdselectie, maar begonnen op de bank.

Feyenoord had in de eerste helft verreweg het meeste balbezit, maar zette dat nauwelijks om in grote kansen. Het enige echte gevaarlijke moment van de Rotterdammers kwam via Ueda, die met zijn rug naar de goal werd ingespeeld en hard uithaalde, maar NEC-doelman Robin Roefs redde attent.

Beelen laat zich verrassen door Hansen
Nogal tegen de verhoudingen in kwam NEC vervolgens op voorsprong, in de 35ste minuut. Thomas Beelen was de schlemiel aan Feyenoord-zijde. De verdediger liet zich in zijn rug verrassen door Sontje Hansen, die de bal onderschepte en wel raad wist met de uitgelezen kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten: 1-0.

Lotomba maakt late gelijkmaker
In de tweede helft toonde Feyenoord nauwelijks beterschap. De ploeg van Priske had wederom veel de bal, maar deed er extreem weinig mee. Een paar afstandsschoten en teruggetrokken voorzetten zorgden ervoor dat het meegereisde publiek uit Rotterdam enigszins begon te morren. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Jordan Lotomba alsnog de gelijkmaker voor Feyenoord. Nadat een aantal ballen in de zestien werden gepompt, stond de Zwitser op de goede plek om hem binnen te werken. In de blessuretijd ontsnapte Feyenoord nog aan een tweede tegentreffer en daarmee ook een nederlaag. Koki Ogawa kopte een bal op de paal.

Lang om na te denken hebben Priske en zijn mannen niet. Komende woensdag wacht het uitduel in de Champions League tegen Girona. De zondag erna staat de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen FC Twente op het programma.