Dit is waarom Ten Hag om meer geduld vraagt bij Manchester United

Ten Hag ziet progressie Manchester United, ondanks teleurstellende seizoenstart

Vandaag om 08:20

Erik ten Hag heeft fans van Manchester United opgeroepen om geduld te hebben, ondanks dat de club in twee jaar tijd meer dan zeshonderd miljoen pond heeft uitgegeven. De trainer benadrukte tegenover The Daily Mail dat het huidige beleid van het aantrekken van jonge spelers tijd nodig heeft om succes te behalen.

Ten Hag staat behoorlijk onder druk na een matige seizoensstart, waarin United slechts drie van de zeven wedstrijden heeft gewonnen, tegen Fulham, Southampton en Barnsley. Toch is de oefenmeester ervan overtuigd dat de club op de goede weg is, ook al kunnen ze niet langer spelers van het kaliber Casemiro en Raphael Varane aantrekken, zo laat hij weten aan The Daily Mail.

Manchester United boekte onlangs een verlies van 113,2 miljoen pond, het vijfde achtereenvolgende jaar dat de club rode cijfers schreef. De financiële beperkingen dwingen de club volgens Ten Hag om zich te richten op jong talent. "We hebben goede stappen gezet ondanks de restricties", aldus Ten Hag. De trainer vraagt de fans om vertrouwen te hebben in het proces dat hij met zijn team doorloopt.

Sinds Ten Hag aan het roer staat, heeft United geen veldspeler van boven de 25 jaar aangetrokken. Spelers als Rasmus Højlund en Leny Yoro moeten de toekomst van de club waarborgen, net als zelf opgeleide talenten zoals Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo.