Kranten zien PSV doordenderen, terwijl Feyenoord de landstitel ziet vervagen

Vandaag om 09:00
Laatste update: om 09:00

Zaterdag bracht de Eredivisie zowel teleurstelling als opluchting voor de twee titelkandidaten. Terwijl PSV met minimale overtuiging zijn zevende overwinning op rij boekte, struikelde Feyenoord opnieuw, dit keer tegen NEC. Hier is hoe de kranten de wedstrijden beschrijven.

Het Algemeen Dagblad beschrijft de eerste helft van de Eindhovenaren als 'moeizaam'. 'PSV had wel veel de bal, maar opereerde te statisch om een groot aantal schoten op doel te produceren', zo luidt het oordeel. Pas na rust brak Pepi de ban met een fraaie kopbal na een vrije trap van Joey Veerman. Niet veel later zorgde de Amerikaan ook voor de beslissende 0-2. Toch was het niet allemaal goed nieuws voor PSV. Joey Veerman, die de assist leverde bij de openingstreffer, viel geblesseerd uit. Het Algemeen Dagblad omschreef het als een smet op de overwinning. 'Een smetje was misschien nog wel dat Joey Veerman na rust uitviel, met naar het zich liet aanzien liesklachten.'

'Pepi met handelsmerk van De Jong'

De Telegraaf prijst Pepi als de uitblinker van PSV. 'De meest opvallende PSV’er was Ricardo Pepi, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon, en beide goals voor zijn rekening nam.' De spits stal de show, terwijl Luuk de Jong verrassend op de bank bleef. Het is duidelijk dat Pepi een sterke indruk heeft achtergelaten, en volgens De Telegraaf was zijn eerste doelpunt een 'handelsmerk van zijn concurrent De Jong'.

'Inspiratieloos Feyenoord'

Aan de andere kant verliep de avond voor Feyenoord een stuk minder rooskleurig. De Rotterdammers sleepten tegen NEC op de valreep een gelijkspel uit het vuur, maar het gevoel van overwinning bleef ver weg. 'Inspiratieloos Feyenoord voorkomt ternauwernood nederlaag bij NEC en ziet PSV verder uit zicht raken', aldus het Algemeen Dagblad. Het was Jordan Lotomba die de redding bracht met een laat doelpunt, maar de vreugde was van korte duur. 'In Nijmegen was de polonaise al bijna ingezet toen Jordan Lotomba vlak voor tijd opeens toch voor 1-1 zorgde.'

'Feyenoord ziet landstitel vervagen'

De zorgen over het kampioenschap stapelen zich op voor Feyenoord. De Telegraaf is hard in zijn oordeel over de Rotterdammers. 'Na het derde opeenvolgende puntenverlies in een uitduel lijkt voor Feyenoord de jacht op de zeventiende landstitel in de herfst al te zijn mislukt.' De krant wijst vooral op de slordigheden in het spel en de gebrekkige afwerking van kansen: 'Bij de Rotterdammers bleven de slordigheden en fouten zich maar opstapelen, wat NEC lucht verschafte.'