Flets Ajax dankt invaller Traoré voor overwinning op puntloos RKC Waalwijk

Wedstrijdverslag RKC Waalwijk - Ajax in de Eredivisie
Vandaag om 18:40

Voor de zesde wedstrijd op een rij is Ajax ongeslagen gebleven. Op bezoek in Waalwijk was de ploeg van Francesco Farioli verre van optimaal, maar invallers Bertrand Traoré en Mika Godts bleken de goudhaantjes. Daarmee won Ajax met 0-2.

Na een ruime 4-0 overwinning op Besiktas in de Europa League stond voor Ajax de volgende test in Waalwijk te wachten tegen RKC. De Brabanders dragen de rode lantaarn en pakten nog geen punt. Voor het duel met de Amsterdammers kwam er wel een mooie opsteker voor Mohamed Ihattaren. Hij zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Met vier wissels begon Francesco Farioli aan het duel en dat kwam Ajax in de eerste helft niet ten goede. Ajax had de bal, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. Een vrije trap van Branco van den Boomen schampte de paal vlak voor het rustsignaal, maar verder dan dat kwam het niet.

Brian Brobbey moest hoofdschuddend na een uur het veld verlaten en voor hem kwam Chuba Akpom in de ploeg. Ook Mika Godts, die tegen Besiktas tweemaal trefzeker was viel op hetzelfde moment in. Het duurde tot de zeventigste minuut voor de Amsterdammers pas hun eerste schot tussen de palen loste. Bertrand Traoré, die tevens ook inviel, maakte het RKC-keeper Jeroen Houwe moeilijk. Toch kwam hij ook hij niet tot de openingstreffer voor Ajax.

Niet veel later was het toch Traoré die de ban brak. Na een schot van Davy Klaassen was de Burkinees het attentst. Zijn poging in de korte hoek was niet te stoppen voor de sluippost van de Waalwijkers en dus kwam de ploeg van Farioli toch nog op voorsprong. Niet veel later speelde ook Henk Fraser zijn laatste troef. Ihattaren mocht zijn debuut maken tien minuten voor het einde van de wedstrijd. Daarmee keerde de aanvallende middenvelder terug in het profvoetbal in Nederland. Eerdere avonturen in Turkije en Tsjechië mislukte, maar Ihattaren is op de weg terug.

Hoewel RKC na het tegendoelpunt de aanval nog zocht en probeerde de gelijkmaker te scoren was er niet spraken van een slotoffensief. Ajax kon de thuisploeg makkelijk op afstand van het doel houden en daarmee speelden de Amsterdammers de wedstrijd uit. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-2. Godts kreeg de bal voor zijn voeten en plaatste de bal in de verre hoek. Voor RKC betekende het de zevende nederlaag op een rij en daarmee blijft de ploeg van Fraser de nummer achttien van de Eredvisie zonder punten.