'Ten Hag blijft voorlopig, maar cruciale week wacht bij Manchester United'

'Ten Hag blijft voorlopig, maar cruciale week wacht bij Manchester United'
Vandaag om 10:40
Laatste update: om 10:40

Erik ten Hag wordt niet direct ontslagen door Manchester United, ondanks de zware druk waaronder hij staat. De Nederlandse coach krijgt volgens The Telegraph en The Athletic nog de kans om zijn team te redden tijdens de aankomende wedstrijden tegen FC Porto en Aston Villa.

Na de 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur en teleurstellende resultaten in zowel de Premier League als Europa League, roepen veel analisten om het vertrek van Ten Hag. Manchester United staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League, met slechts zeven punten uit zes wedstrijden. Ook in Europa wil het nog niet vlotten, na een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente in de Europa League. Veel Engelse analisten voorspellen een ontslag als Ten Hag geen ommekeer weet te bewerkstelligen.

Toch blijft de clubleiding voorlopig achter de Nederlandse trainer staan. Volgens The Athletic hopen belangrijke figuren binnen de club, zoals CEO Omar Berrada en technisch directeur Jason Wilcox, dat Ten Hag de situatie weet te keren. "We hebben allemaal de beslissing genomen om samen door te gaan" verklaarde Ten Hag na de nederlaag tegen Spurs. Hij benadrukte dat er binnen de club nog steeds vertrouwen is in zijn aanpak. Hij kreeg eerder de vrijheid om zijn eigen technische staf samen te stellen, inclusief het aantrekken van Ruud van Nistelrooij.

De komende wedstrijden zullen echter cruciaal zijn voor zijn toekomst. Als er opnieuw slecht gepresteerd wordt tegen FC Porto en Aston Villa, kan het bestuur niet langer achter de trainer blijven staan. De druk neemt extra toe omdat er een interlandperiode aan zit te komen, wat een ontslag gemakkelijker maakt.