RKC biedt excuses aan voor rellen na wedstrijd tegen Ajax

RKC biedt excuses aan voor rellen na wedstrijd tegen Ajax
Vandaag om 10:50
Laatste update: om 10:50

RKC Waalwijk heeft zijn excuses aangeboden voor de rellen die na de wedstrijd tegen Ajax plaatsvonden. Een groep van ongeveer honderd relschoppers zocht de confrontatie met de Mobiele Eenheid en zorgde voor onrust rond het stadion.

Na de 0-2 nederlaag van RKC tegen Ajax probeerden tientallen RKC-supporters richting het uitvak te gaan. De politie moest ingrijpen met paarden en wapenstokken om de groep onder controle te krijgen. Er werden stenen, palen en fietsen naar de agenten gegooid. Ondanks de escalatie is er die avond niemand opgepakt.

'Dit gedrag past niet bij de waarden van de warme familieclub RKC Waalwijk', reageerde algemeen directeur Willem van der Linden in een officiële verklaring. 'Het stadion was volledig uitverkocht en er heerste een geweldige sfeer. Het is betreurenswaardig dat deze ongeregeldheden plaatsvonden na afloop van een wedstrijd die door veel gezinnen werd bezocht.'

RKC Waalwijk werkt nauw samen met de gemeente en politie om de relschoppers te identificeren en 'passende maatregelen' te treffen.