Vermoedelijke opstelling Sporting CP: Amorim beschikt over fitte selectie tegen PSV

Vermoedelijke opstelling Sporting CP: Amorim beschikt over fitte selectie tegen PS
Vandaag om 16:29

Sporting Clube de Portugal komt dinsdagavond op bezoek in Eindhoven voor de aanstaande Champions League-ontmoeting. De Portugezen hebben een sterk team en VoetbalNieuws geeft je de verwachte elf namen.

Sporting is bezig aan een uitstekende reeks. De Portugezen weten de laatste weken enkel wat winnen is en in de eerste Champions League-ronde werd OSC Lille met 2-0 verslagen. Voor de eerste uitwedstrijd in de CL gaat men op bezoek in Eindhoven, een wedstrijd die twee kanten op kan vallen.

Vermoedelijke opstelling Sporting CP tegen PSV?

Bij Sporting zijn flink wat namen vast in te vullen. De formatie betreft een 3-4-3, iets waar PSV het knap lastig mee zal krijgen. Doelman Franco Israel verdedigt het doel. De keeper staat de laatste weken onder de lat in verband met een blessure van concurrent Vladan Kovacevic. De Bosniër is hersteld, maar zal vermoedelijk achter de keurig presterende Israel staan. Achterin was er maandag goed nieuws te melden vanuit Portugal. Jeremie St. Juste is weer fit en hervatte na weken afwezigheid de groepstraining voor Sporting. De ontmoeting met PSV komt echter te vroeg.

Wordt Sporting er zonder St. Juste zwakker van? Het antwoord is waarschijnlijk van niet. Zeno Debast maakt sinds zijn overstap naar Portugal een sterke indruk en scoorde een wondergoal tegen Lille. De Belg wordt geflankeerd door Ousmane Diomande en Goncalo Inacio. Laatstgenoemde staat op de lijstjes van menig topclub in Europa, maar liep tegen Lille een blessure op. De Portugees is echter hersteld, maakte afgelopen weekend weer enkele minuten en lijkt klaar voor een basisplaats. Zijn vervanger van de afgelopen wedstrijd, Matheus Reis, is wel afwezig in verband met een blessure.

Sporting zet voor de driemans-verdediging vier middenvelders. Morten Hjulmand en Hidemasa Morita zorgen voor het controlerende blok. Op de flanken zullen Geny Catamo en Nuno Santos voor onrust moeten zorgen. Beide vleugelspelers hebben een klein streepje voor op concurrenten Geovany Quenda en Maxi Araújo. Echter wisselt trainer Rúben Amorim vaker en staan voornamelijk op deze plekken vraagtekens achter de namen. Voorin staat het trio Trincao, met een verleden bij FC Barcelona, Conrad Harder en superspits Viktor Gyokeres nagenoeg vast.

Vermoedelijke opstelling Sporting CP: Kovacevic; Debast, Diomande, Inacio; Hjulmand, Morita, Catamo, Santos; Harder, Gyokeres, Trincao