Opmerkelijk: dit is waarom de vierde man van de wedstrijd tussen PSV en Sporting a

Opmerkelijk: dit is waarom de vierde man van de wedstrijd tussen PSV en Sporting af is gehaald

Vandaag om 16:38
Laatste update: om 16:39

PSV neemt het dinsdagavond op tegen Sporting CP in de Champions League. De UEFA had de scheidsrechters voor de wedstrijd al aangewezen, maar besluit hier door een opmerkelijke reden verandering in te brengen. VoetbalNieuws vertelt je waarom.

PSV treft dinsdag in de Champions League het Portugese Sporting. Beide ploegen bereiden zich voor op de ontmoeting en zo ook scheidsrechter Marco Guida. De Italiaan krijgt bijval van landgenoten Ciro Carbone en Giorgio Peretti en Fabio Maresca had de vierde man moeten zijn. Had, want hij is van de wedstrijd afgehaald.

Waarom is de vierde man bij PSV tegen Sporting van de wedstrijd afgehaald?

Volgens Corriere dello Sport heeft er afgelopen weekend een opmerkelijk iets plaatsgevonden. Maresca, die fluit in de Serie A en Serie B, kreeg de leiding over een beladen wedstrijd. Niet in Italië, maar Kuwait SC tegen Al Arabi. Tijdens de wedstrijd zou hij echter een speler met de dood hebben bedreigd. Wat er precies gezegd is, is onduidelijk, maar dat wordt momenteel onderzocht.

Een lid van het bestuur van Al Arabi heeft besloten om de Italiaan aan te klagen en de UEFA heeft nu besloten om Maresca van de wedstrijd af te halen. In Eindhoven zal landgenoot Daniele Doveri nu zijn vervanger zijn.