PSV en Ajax gelijk: in deze stadions werden de meeste CL-wedstrijden gespeeld

PSV op gelijke hoogte met Ajax: in deze Nederlandse stadions werden de meeste CL-w
Vandaag om 17:45
Laatste update: om 18:26

PSV neemt het dinsdagavond op tegen Sporting CP in de Champions League. In Eindhoven hebben al flink wat historische avonden plaatsgevonden en het Philips Stadion was daarvan altijd het toneel. VoetbalNieuws vertelt je in welke Nederlandse stadions de meeste Champions League-duels zijn afgewerkt.

PSV treft dinsdag in het miljardenbal Sporting. Het is niet de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen, maar wel in de nieuwe opzet. De Eindhovenaren spelen al jaar en dag in het Philips Stadion en na de ontmoeting van dinsdagavond staan zij bovenaan in een bijzondere statistiek.

In welke Nederlandse stadions werden de meeste Champions League-wedstrijden gespeeld?

Dinsdag speelt PSV voor de 59e keer in eigen stadion een Champions League-wedstrijd. De Eindhovenaren zullen daarmee met het Philips Stadion naar de eerste plek stijgen aangezien er in geen ander stadion in Nederland meer wedstrijden in het miljardenbal zijn afgewerkt.

Echter moet het Philips Stadion die plek wel delen met de Johan Cruijff ArenA. Sinds de opening in 1996 werden er in het Amsterdamse stadion net zoveel wedstrijden gespeeld als in Eindhoven. Dit betekent echter niet dat Ajax en PSV eveneens Champions League-avonden hebben beleefd. Op de vierde plaats staat namelijk het Olympisch Stadion. De nummer drie op de lijst met 22 wedstrijden is De Kuip.

Stadions met meeste CL-wedstrijden:
Johan Cruijff ArenA: 59
Philips Stadion: 58*
De Kuip: 22*
Olympisch stadion: 10

*Dit seizoen actief in de Champions League