PSV tegen Sporting: zo verliepen de laatste ontmoetingen met Portugese clubs

PSV tegen Sporting: zo verliepen de laatste ontmoetingen met Portugese clubs

Vandaag om 18:24

PSV maakt zich op voor de Champions League-ontmoeting met Sporting CP. De Eindhovenaren hebben een rijke historie met Portugese ploegen en VoetbalNieuws duikt in de geschiedenisboeken.

PSV treft dinsdag dus een zeer sterk Sporting. De Eindhovenaren speelden in totaal al 24 maal tegen een Portugese ploeg. Benfica SL, Porto FC en Sporting zijn de verwachte namen, maar in 2014 speelde PSV ook tegen Estoril Praia in de Europa League. Zeventien van de 24 wedstrijden waren in een officiële wedstrijd. Slechts 23 procent, viermaal, werd er gewonnen.

Hoe verliepen de laatste vijf ontmoetingen van PSV met een Portugese club?

De afgelopen jaren trof PSV meermaals een Portugese club. Succesvol ging dit echter niet. in 2021 hoopte de club van Roger Schmidt Benfica te verslaan in de voorronde van de Champions League. Na een 2-1 uitverlies leek PSV kans te maken en dat bleek. De ploeg van Schmidt zag in de eerste helft Benfica nog rood krijgen en alles leek de goede kant op te vallen. Wat uitbleef waren echter doelpunten en door de 0-0 ging Benfica het miljardenbal in.

Twee jaar eerder trof PSV de tegenstander van dinsdagavond, Sporting. In de groepsfase van de Europa League begonnen de manschappen van Mark van Bommel nog met een 3-2 zege op de Portugezen. Donyell Malen en Timo Baumgartl scoorden in een wedstrijd waarin ook huidig Manchester United-aanvoerder Bruno Fernandes het net vond. Enkele weken later ging het echter volledig mis. PSV verloor in Lissabon met 4-0 en ging kansloos onderuit.

Laatste vijf wedstrijden tegen Portugese clubs:
2016-2017: PSV - Porto FC: 3-0 - Oefenwedstrijden
2019-2020: PSV - Sporting Lissabon: 3-2 - Europa League
2019-2020: Sporting Lissabon - PSV: 4-0 - Europa League
2021-2022: Benfica SL - PSV: 2-1 - Voorronde Champions League
2021-2022: PSV - Benfica SL: 0-0 - Voorronde Champions League