Zo kijkt Van de Beek terug op de afgelopen jaren en zijn huidige tijd bij Girona

Zo kijkt Van de Beek terug op de moeilijke jaren en zijn huidige tijd bij Girona

Vandaag om 15:10
Laatste update: om 15:10

Donny van de Beek zit lekker in zijn vel, zo vertelt de middenvelder van Girona op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord. De voormalig speler van Ajax heeft een moeilijke tijd achter de rug in Engeland en Duitsland en blikte daar ook op terug.

Sinds zijn transfer naar Manchester United, heeft Van de Beek slechts vijftig wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld. "Dat is natuurlijk veel te weinig. Dat heeft allerlei redenen, maar dat wil ik nu achter me laten. Ik voel me heel goed en fit momenteel, maar in het begin van het seizoen voelde ik dat ik fysiek grote stappen moest zetten. Weer even in het ritme komen", begon hij op de persconferentie, op beeld gevangen door ESPN.

Het wilde niet lukken bij Manchester United, Everton en Eintracht Frankfurt en dat was 'mentaal zwaar' voor Van de Beek. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het allemaal makkelijk is geweest. Ik heb natuurlijk veel tegenslagen gehad. Maar ik zie dit als een nieuwe start, bij een mooie club, met goede mensen en een goed team. Voetbal waar ik in geloof. Ik zit lekker in mijn vel. Ik probeer dat gewoon door te zetten nu."

Bij Girona is Van de Beek nu een nieuwe weg ingeslagen. "Iedereen is erg nauw met elkaar betrokken en er zit een heel goed plan en idee achter. Dat bevalt me goed. Voor mij is het lang geleden dat ik tegen een Nederlandse ploeg gespeeld heb. Dus ja, dat is altijd speciaal. Ajax – Feyenoord waren altijd mooie wedstrijden. Ik kijk erg uit naar morgen", besluit hij. Om 18.45 uur trapt Girona woensdag af tegen Feyenoord.