Bij deze Duitse club met rijke historie is Fernando Torres in beeld als trainer

Torres is in beeld als nieuwe trainer van Schalke 04, zo melden meerdere media
Vandaag om 16:35
Laatste update: om 16:35

Fernando Torres staat mogelijk voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De voormalig topspits is op de radar van Schalke 04 verschenen, zo weten verschillende Spaanse en Duitse media waaronder het toonaangevende BILD.

Door het ontslag van Karel Geraerts is Schalke op zoek naar een nieuwe trainer. De naam van Rául pronkte bovenaan de lijst van Die Königsblauen, maar de voormalig spits van Real Madrid die een verleden heeft bij de club, wees hen af. Schalke schakelt met Torres nu door naar een andere oud-spits uit het Spaanse voetbal.

De aanstelling van Torres moet na de interlandbreak al bekend worden gemaakt, klinkt het. Het zou betekenen dat El Niño zijn eerste klus als trainer van de hoofdmacht van een club toegewezen gaat krijgen.

Momenteel staat Torres aan het roer bij het tweede elftal van Atlético Madrid. Afgelopen seizoen was hij nog te gast in Rotterdam voor één van de twee Youth League-wedstrijden die de talenten van Feyenoord tegen de Spaanse leeftijdsgenoten speelden. Bij de Rotterdammers stond SC Heerenveen-trainer Robin van Persie toen aan het roer.