PSV vergeet kansenregen te benutten en houdt 'slechts' punt over tegen Sporting

PSV vergeet vaker te scoren en verspeelt dure punten in Champions League
1 oktober om 22:52

PSV heeft dinsdagavond een frustrerende Champions League-wedstrijd beleefd tegen Sporting Portugal. De Eindhovenaren waren superieur in eigen huis, maar vergeten vaker te scoren en liepen tegen een onnodige tegengoal op tegen de Portugese koploper: 1-1.

Trainer Peter Bosz kon vanaf de aftrap nog niet op Noa Lang en Rick Karsdorp rekenen en bovendien ligt Joey Veerman de komende weken in de lappenmand, waardoor Guus Til, Ismael Saibari en Matteo Dams in de basis stonden. Luuk de Jong, die in het weekend rust kreeg voor de wedstrijd, begon ook. PSV begon sterk aan het duel en kreeg meteen enkele kansen. De Eindhovenaren zetten vanaf de eerste minuut druk en dat betaalde zich uit, aangezien de Portugese koploper niet goed in de wedstrijd kon komen.

Na een kwartier spelen werd PSV beloond voor het gewaagde spel in eigen huis. Jerdy Schouten troefde zijn tegenstander af en besloot van afstand uit te halen, waardoor de eerste afstandsgoal in de Champions League sinds 2016 een feit werd voor PSV. Na de fraaie treffer ging PSV verder met domineren, maar tot goals leidde het in de eerste helft niet meer.

In het tweede bedrijf zal PSV hebben aangevoeld dat er meer moest worden gescoord vóór rust en dat was te zien in het spelbeeld. De Eindhovenaren namen geen genoegen met de kleine voorsprong en kregen een legio aan kansen om de score te verdubbelen. Waar Til, De Jong, Bakayoko en Lang allemaal grote kansen kregen, viel de goal aan de andere kant. Benítez had de hele wedstrijd lang weinig te vrezen van Sporting, maar invaller Daniel Bragança wist in de slotfase knap raak te schieten.

PSV ging in de slotfase nog achter de voorsprong aan, maar het doel werd niet meer gevonden. De Eindhovenaren speelden een sterke wedstrijd, maar vergaten de vele kansen te benutten en de remise zal daarom als een nederlaag aanvoelen. Na twee wedstrijden staat de teller in het miljardenbal op één punt.