Vermoedelijke opstelling Girona tegen Feyenoord

Vermoedelijke opstelling Girona: twee sterkhouders ontbreken, wel Van de Beek

2 oktober om 10:40

Girona zal voor het duel met Feyenoord moeten gaan wisselen in de basisopstelling. Vlak voor het Champions League-duel met de Rotterdammers vielen sterkhouders Daley Blind en Oriol Romeu uit met een blessure. Wie zijn hun vervangers en wat is de vermoedelijke opstelling van Girona? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Girona maakt zich op voor een historische avond in Montilivi wanneer Feyenoord op bezoek komt voor hun eerste thuiswedstrijd ooit in de Champions League. Na een nipte nederlaag tegen Paris Saint-Germain, waarin Girona lange tijd standhield, hoopt het team van coach Míchel nu de eerste punten binnen te halen. Aan de andere kant hoopt Feyenoord de zure nasmaak na het gelijkspel tegen NEC uit de mond te spoelen. De Rotterdammers pakten één punt, maar zagen in de laatste seconden nog een bal op de paal gekopt worden door de Nijmegenaren. In de Eredivisie werd al vier keer gelijkgespeeld en slechts twee keer gewonnen.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Girona?

Girona lijkt te starten in een 4-2-3-1 formatie. In het doel staat Paulo Gazzaniga, ondanks zijn ongelukkige eigen doelpunt tegen PSG. De defensie bestaat waarschijnlijk uit Arnau Martínez op rechts, Tomas Krejci en David López centraal, en Miguel Gutiérrez op links. Yangel Herrera zakt een linie terug om het gemis van Romeu op te vangen, terwijl Iván Martín hem in het hart van het middenveld zal ondersteunen.

Waar oud-Ajacied Blind het duel aan zich voorbij moet laten gaan zal Donny van de Beek wel in de basis beginnen. De Nederlander weet hoe het is om te scoren en begint als nummer 'tien' achter de spits Bojan Miovski. Yaser Asprilla zal de rechterflank bestrijken, terwijl Bryan Gil dat aan de linkerkant zal doen. Gil wordt door Girona gehuurd van Tottenham Hotspur en daarmee troefden de Catalanen Feyenoord af. Ook de Rotterdammers wilden de Spanjaard graag hebben, maar het kwam niet tot een deal.

Daarmee zal Arnaut Danjuma op de bank beginnen. De vierde Nederlander bij de selectie van Míchel is zelfs een vraagteken voor de bank. Gabriël Misehouy verruilde Ajax voor Girona afgelopen zomer, maar tot veel speelminuten komt het talent nog niet. Tijdens zijn debuut scoorde de aanvallende middenvelder de gelijkmaker tegen Real Betis, echter daarna kwam hij slechts tot twee verdere invalbeurten. 

De vermoedelijke opstelling van Girona: Gazzaniga; Arnau, David López, Krejci, Gutiérrez; Herrera, Martín, Asprilla, Van de Beek, Gil; Miovski.