Vermoedelijke opstelling AZ tegen Athletic Club

Vermoedelijke opstelling AZ: Martens wisselt niet na verliespartij tegen Utrecht

3 oktober om 11:15

Voor AZ staat in de tweede speelronde van de Europa League een uitwedstrijd tegen Athletic Club op het programma. Ondanks het verlies in de Eredivisiekraker tegen FC Utrecht lijkt Maarten Martens vertrouwen te houden in zijn formatie. Wat is de vermoedelijke opstelling van AZ? VoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Voor de tweede keer in de clubgeschiedenis zal AZ afreizen naar Bilbao. Ook in 2015 stonden beide ploegen tegenover elkaar in de Europa League. AZ won thuis knap met 2-1 van de Basken en in de terugwedstrijd werd het 2-2. Vincent Janssen redde vlak voor tijd een punt voor de Alkmaarders, terwijl Joris van Overeem AZ eerder in de wedstrijd nog op voorsprong had geschoten. Het zal een lastige kluif worden om Athletic Club te verslaan, want na een slechte start in de competitie werden de laatste vier wedstrijden niet verloren. 

Wat is de vermoedelijke opstelling van AZ?

Martens zal ten opzichte van de laatste speelronde in de Eredivisie niets gaan veranderen. Daarmee blijft Rome-Jayden Owusu-Oduro onder de lat staan. De talentvolle keeper moet zich nog gaan bewijzen en in zijn eerste wedstrijden maakte de twintigjarige al wat foutjes. Ook in de wedstrijd tegen Elfsborg was minimaal één doelpunt aan de keeper te verwijten. Verder speelt Seiya Maikuma op rechtsachter en David Möller Wolfe op linksachter. Alexandre Penetra vormt het centrale verdedigende duo met Bruno Martins Indi. Wouter Goes is langere tijd geblesseerd en dus zal hij niet aan speelminuten komen.

Op het middenveld zal Jordy Clasie de leidende man zijn. Het zal zijn 48ste wedstrijd in zijn carrière zijn in een Europees toernooi en daarmee komt de vijftigste wedstrijd steeds dichterbij. Peer Koopmeiners is naast Clasie de tweede verdedigende middenvelder en Sven Mijnans is de 'nummer tien'. Daarmee blijft Kristijan Belic de bank warmhouden. De Serviër viel in tegen Elfsborg en maakte zijn reputatie waar door na negen minuten een gele kaart te pakken.

In Spanje zal Martens ook geen gebruik kunnen maken over Ibrahim Sadiq. De buitenspeler begon geweldig aan het seizoen, maar moest het veld tegen Elfsborg verlaten met een blessure. De Ghanees is nog altijd niet van het kwetsuur genezen en is daarom ook niet meegreisd met de selectie. Net als in de wedstrijd tegen FC Utrecht neemt Jayden Addai zijn plek in. Troy Parrott zal als spits fungeren, terwijl Ruben van Bommel de linksbuiten is. Met zijn twee doelpunten tegen de Zweden behoort hij nog altijd tot de topscorers van het toernooi.

De vermoedelijke opstelling van AZ: Owusu-Oduro; Maikuma, Penetra, Martins Indi, Möller Wolfe; Koopmeiners, Mijnans, Clasie; Addai, Parrott, Van Bommel.