Ajax laat voorsprong glippen en speelt met tien man gelijk tegen Slavia Praag

3 oktober om 20:43

Ajax heeft in de Europa League een 1-1 gelijkspel behaald tegen Slavia Praag. De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar zakten na rust ver terug. Slavia maakte in de tweede helft verdiend gelijk.

Ajax startte goed in een uitverkochte Eden Arena. In de achttiende minuut kreeg de ploeg van Francesco Farioli een penalty, nadat Christian Rasmussen werd neergehaald. Branco van den Boomen bleef koel en schoot Ajax vanaf elf meter naar een vroege voorsprong: 0-1. Kort daarna kreeg Brian Brobbey een uitgelezen kans om de marge te vergroten, maar de spits miste oog in oog met de Slavia-doelman.

Slavia Praag kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamers en zette Ajax flink onder druk. Remko Pasveer moest meerdere keren ingrijpen om zijn ploeg op de been te houden. Vooral een redding op een schot dat via Jorrel Hato werd aangeraakt, was van cruciaal belang. De druk van de thuisploeg nam echter toe en in de 67e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Invaller Chory kopte een voorzet van Jurasek knap binnen en zorgde daarmee voor de 1-1.

Na de gelijkmaker kwam Ajax nauwelijks meer aan voetballen toe en wist geen echte kansen meer te creëren. Een kwartier voor tijd kregen de Amsterdammers de volgende domper van de avond te verwerken. Youri Baas ging stevig door op zijn tegenstander en kreeg daardoor zijn tweede gele kaart. Met tien man bleef het team van Farioli moeite hebben met het creëren van kansen. Slavia Praag bleef aandringen, maar Pasveer voorkwam verdere schade, waardoor de Amsterdammers met één punt huiswaarts keren.