Dit zegt Farioli over de missers van Brian Brobbey

Farioli neemt het op voor Brobbey: 'Brian blijft onze nummer negen'

Vandaag om 10:18

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft na het gelijkspel tegen Slavia Praag (1-1) zijn vertrouwen uitgesproken in Brian Brobbey, ondanks twee gemiste kansen. Brobbey speelde een cruciale rol, maar kon niet scoren.

De spits miste al vroeg in de wedstrijd een grote kans en faalde ook later in de eerste helft in een één-op-één situatie. Farioli bleef echter achter zijn aanvaller staan: "Dit hoort bij voetbal, soms mis je kansen", zei hij tegen Ziggo Sport. Volgens de trainer ligt het probleem niet bij Brobbey's spel. "Hij blijft werken en de goals komen vanzelf," voegde Farioli eraan toe. Na 57 minuten werd Brobbey gewisseld, maar dit had volgens Farioli niets te maken met zijn gemiste kansen. De wissel was het gevolg van de energielevels in het team.

Tijdens de persconferentie na het duel herhaalde de Italiaan dat hij Brobbey niets verwijt. "We kunnen het hebben over de gemiste kansen, maar hij had een grote impact op het spel," verklaarde hij tegen De Telegraaf. Farioli benadrukte nogmaals dat er geen twijfel bestaat: "Brian is onze nummer negen en daar komt geen verandering in."

Ondanks de kritiek op zijn afwerking werkt Brobbey individueel aan zijn afronding, zo bevestigde Farioli tegenover Voetbal International. Hij wordt hierin begeleid door drie assistent-coaches, waarbij het trainingsprogramma regelmatig wordt aangepast. Volgens Farioli ontwikkelt Brobbey zich daarnaast sterk in het drukzetten en het teamspel zonder bal, een aspect waarin hij flinke stappen heeft gezet.