Deze spelers van Ajax zijn momenteel geblesseerd

Dit is de ziekenboeg van Ajax: negen spelers geblesseerd in Amsterdam

Vandaag om 11:10

Ajax-trainer Francesco Farioli moet in de komende wedstrijden flink puzzelen door een lange lijst met geblesseerde spelers. Maar liefst negen Ajacieden zijn op dit moment niet inzetbaar, wat een uitdaging vormt voor de ploeg. VoetbalNieuws.nl zet de blessures voor je op een rij.

Deze spelers van Ajax zijn momenteel geblesseerd

De langdurige blessure van Gastón Ávila weegt zwaar. De 23-jarige centrale verdediger onderging in januari een knieoperatie en is sindsdien afwezig. Deze centrale positie lost Ajax vooralsnog op met Youri Baas, maar ook de gehuurde Daniele Rugani kan op deze positie spelen. 

Op het middenveld mist Ajax ook belangrijke pionnen. Sivert Mannsverk, die begin september een enkelblessure opliep, is niet beschikbaar. De blessure kwam op een moment dat hij zich steeds meer in het team speelde. Verder zijn Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim geblesseerd geraakt in oktober. Henderson, die met liesklachten kampt, werd gehaald om het middenveld te versterken. Ook Kristian Hlynsson is geblesseerd geraakt. De aanvallende middenvelder moest het veld tegen Slavia Praag verlaten. Daarnaast staat Steven Berghuis sinds eind augustus buitenspel. De ervaren rechtsbuiten is normaal gesproken een vaste kracht, maar kampt met een onbekende blessure. Wanneer hij terugkeert, is nog onduidelijk, zo valt af te lezen op Transfermarkt.nl.

In de aanval moet Farioli het doen zonder enkele belangrijke spelers. Amourricho Van Axel-Dongen, een veelbelovend talent op linksbuiten, en spits Wout Weghorst zijn allebei geblesseerd. Van Axel-Dongen liep in september een blessure op, terwijl Weghorst sinds eind september met een onbekende kwetsuur toekijkt. Tot slot is Bertrand Traoré afwezig door een knieblessure.

Deze blessuregolf komt op een cruciaal moment in het seizoen, waarin Ajax zowel in de Eredivisie als in Europa belangrijke wedstrijden speelt. Farioli zal zijn team flink moeten aanpassen om de gaten te vullen. Het is de vraag of de beschikbare spelers in staat zijn om het gemis van deze sleutelspelers op te vangen.

Lijst van geblesseerde spelers bij Ajax:

Gastón Ávila (23): Knieoperatie, sinds januari 2024
Steven Berghuis (32): Onbekende blessure, sinds augustus 2024
Sivert Mannsverk (22): Enkelblessure, sinds september 2024
Amourricho Van Axel-Dongen (20): Onbekende blessure, sinds september 2024
Wout Weghorst (32): Onbekende blessure, sinds september 2024
Bertrand Traoré (29): Knieblessure, sinds oktober 2024
Kristian Hlynsson (20): Enkelblessure, sinds oktober 2024
Jordan Henderson (34): Liesklachten, sinds oktober 2024
Kian Fitz-Jim (21): Spierblessure, sinds oktober 2024