Dit zijn de bijzondere aan- en afwezigen in de selectie van het Nederlands elftal

Dit zijn de bijzondere aan- en afwezigen in de selectie van het Nederlands elftal

Vandaag om 12:45
Laatste update: om 13:07

Ronald Koeman heeft bekendgemaakt met welke 23 spelers het hij komende week op gaat nemen met Oranje tegen Hongarije en Duitsland. Uit de 26-koppige voorselectie zijn in totaal vijf spelers afgevallen, door blessures. VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Jan Paul Van Hecke
Afgelopen week werd al bekend dat Van Hecke niet van de partij zou zijn bij het Nederlands elftal. De verdediger van Brighton & Hove Albion maakte afgelopen interlandperiode nog zijn debuut, maar heeft een liesblessure opgelopen die hem de komende tijd even aan de kant zal houden.

Joey Veerman
Net als Van Hecke komt de absentie van Veerman ook allesbehalve uit de lucht vallen. De Volendammer viel geblesseerd uit tegen Willem II en was ook tegen Sporting Portugal niet van de partij. Net als de Zeeuw heeft ook Veerman een liesblessure die hem een maand aan de kant zal houden.

Wout Weghorst, Jerdy Schouten en Jurriën Timber
Ook Weghorst, Schouten en Timber zijn niet van de partij komende week. Het drietal is geblesseerd en wat ze exact hebben, is nog niet bekend. Wél wordt van Schouten gezegd dat zijn blessure niet ernstig is. Hoe dat bij Weghorst en Timber zit, is niet bekend.

Wél opgeroepen: Mats Wieffer en Ian Maatsen

Doordat er nu vijf spelers zijn afgevallen, moest Koeman twee niet in de voorselectie opgenomen spelers selecteren. Dat zijn Wieffer en Maatsen geworden. Wieffer moest het EK verstek laten gaan wegens een bovenbeenblessure en is ook het seizoen bij Brighton niet blessurevrij gestart, maar is weer helemaal fit. Maatsen is blessurevrij gebleven, maar heeft geen basisplaats bij zijn nieuwe club Aston Villa. Wel was hij afgelopen zomer mee op het EK. De linksback kwam er destijds samen met Joshua Zirkzee later bij.