Wanneer PSV voor het laatst een officieel duel zonder Schouten én Veerman speelde

Wanneer PSV voor het laatst een officieel duel zonder Schouten en Veerman speelde
Vandaag om 13:22

PSV moet het zaterdag tegen Sparta Rotterdam stellen zonder Joey Veerman én Jerdy Schouten. Het Eindhovense duo wordt geregeld 'het motorblok' genoemd, maar is er nu allebei dus niet bij. Wanneer speelde PSV voor het laatst een officieel duel zonder dat één van de twee middenvelders meespeelde? Het is alweer een hele poos geleden.

Sinds Schouten een zomer geleden naar PSV werd gehaald, is hij een onbetwiste basiskracht. Samen met Veerman vormt het koppel een goed op elkaar ingespeelde tandem die de Eredivisie en Champions League bij tijd onveilig heeft gemaakt. Veerman heeft nu een liesblessure en Schouten een onbekend kwetsuur, waardoor ze tegen Sparta niet samen op het veld staan.

De laatste keer dat zowel Schouten als Veerman in een officieel duel van PSV ontbrak, dateert van 12 december 2023. De Eindhovenaren speelden toen een thuiswedstrijd tegen Arsenal in de Champions League. Dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het middenveld werd gevormd door Patrick van Aanholt, Ismael Saibari en Malik Tillman.