Bijter Osjamic krijgt acht wedstrijden schorsing van de FA

Dit is hoe lang de bijtende Preston North End-speler Osmajic geschorst is

Vandaag om 13:42

Milutin Osmajic zal voor velen in eerste instantie een onbekende voetballer zijn, maar hij was degene die de hoofdrolspeler was bij een bijtincident in het Championship. Door die actie is de spits van Preston North End door de FA voor acht wedstrijden geschorst.

Osmajic besloot op 22 september om Owen Beck van Blackburn Rovers in de nek te bijten. Het incident werd niet gezien door de arbitrage van dien en Beck was degene die zelfs een rode kaart kreeg, maar nu krijgt de Montenegrijn toch zijn verdiende loon. Acht wedstrijden lang zal hij moeten toekijken.

Naast de schorsing moet Osmajic ook nog een geldboete van 15.000 pond betalen, wat omgerekend 18.000 euro is. Preston heeft de spits ook al intern geschorst, zo gaf de club te kennen. Wat die interne schorsing precies inhoud, is gissen. Osmajic speelde afgelopen woensdag namelijk nog mee in de competitie waarin hij twee keer scoorde in het met 3-0 gewonnen duel van Watford.

De actie van Osmajic deed terugdenken aan een oude bekende: Luis Suarez. De voormalig spits van onder meer Ajax, Liverpool en FC Barcelona beet in totaal drie keer een speler. De slachtoffers waren Branislav Ivanovic, Giorgio Chiellini en Otman Bakkal. Na het bijten van Bakkal kreeg Suarez zeven wedstrijden schorsing in de Eredivisie, één minder dan Osmajic dus.