Dit zegt Arteta over de fitheid van de niet bij Oranje aanwezige Jurriën Timber

Dit zegt Arteta over de fitheid van de niet bij Oranje aanwezige Jurriën Timber
Vandaag om 16:45

Jurriën Timber behoort niet tot de selectie van het Nederlands elftal, zo werd vrijdag duidelijk. De reden van zijn afwezigheid is nog niet gegeven door Ronald Koeman of zijn club Arsenal. Mikel Arteta sluit in ieder geval niet uit dat Timber aankomend weekend wel gewoon zal spelen.

De namen van Jerdy Schouten en Timber vielen op omdat ze vrijdagmiddag niet op de lijst van de KNVB stonden met alle Oranje-gegadigden. PSV bevestigde dat Schouten een blessure heeft opgelopen, en die verwachting heeft men nu ook bij Timber omdat hij fikse een blessuregeschiedenis heeft. Arteta gaf vrijdagmiddag niet zo veel prijs.

"We moeten kijken hoe we met sommige spelers omgaan op de training, dat was ook vandaag het geval. We maken vanmiddag een beslissing of we hen (Ben White en Timber, red.) onderdeel uit laten maken van de wedstrijdselectie", aldus Arteta, die zondag met Arsenal tegen Southampton speelt.

Het is dus niet helemaal uitgesloten dat Timber wel gewoon met Arsenal tegen Southampton speelt. Afgelopen dinsdag kwam de verdediger ook in actie in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.