'Schorsing Pogba wordt verlaagd, middenvelder kan in maart weer gaan spelen'

'Schorsing Pogba wordt verlaagd, speler voplgend seizoen mogelijk weer in actie'
Vandaag om 18:36
Laatste update: om 18:52

Paul Pogba heeft met succes zijn schorsing van vier jaar aangevochten bij het CAS, meldt onder meer de New York Times. De Franse voetballer werd eind februari voor vier jaar geschorst vanwege dopinggebruik, maar deze straf lijkt nu aanzienlijk te worden verlaagd. 

Tariq Panja, topjournalist van het Amerikaanse tijdschrift, stelt dat Pogba mogelijk volgend seizoen weer in actie kan komen. Over de exacte straf is nog niks bekend, maar het lijkt erop dat de straf van vier jaar minstens wordt gehalveerd. De middenvelder heeft al een jaar schorsing erop zitten, dus is de kans goed aanwezig dat de speler vanaf het seizoen 2025/26 weer in actie mag gaan komen. In januari mag de speler meetrainen en vanaf maart zijn ook wedstrijden weer een optie. Ook Fabrizio Romano maakt melding van de verlaagde schorsing. 

Pogba werd bij Juventus een van de grootste talenten in het mondiale voetbal en maakte voor een enorm bedrag de overstap naar Manchester United, waar het minder wilde vlotten. De speler keerde terug naar Italië, maar raakte daar langdurig geblesseerd en kreeg te maken met veel privézaken rondom zijn familie. Door zijn leeftijd van 31 jaar ging men ervan uit dat de carrière van Pogba voorbij zou zijn met de schorsing van vier jaar, maar nu is er toch licht aan het einde van de tunnel.