Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli moet klappen opvangen door meerdere afwezig

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli moet klappen opvangen door meerdere afwezigen

Vandaag om 12:50

Ajax neemt het zondag op tegen FC Groningen. De Amsterdammers verkeren in goede vorm en zullen inzetten op de volle buit. VoetbalNieuws geeft je de verwachte elf namen van Francesco Farioli.

Farioli heeft stof tot nadenken. Onder meer Steven Berghuis, Bertrand Traoré, Kian Fitz-Jim, Kristan Hlynsonn, Wout Weghorst en Jordan Henderson zijn afwezig. De Italiaan heeft echter nog keuzes genoeg om tegen Groningen een elftal neer te zetten dat in staat moet zijn om drie punten te pakken.

Achterin zit het wel snor bij Ajax. De achterhoede die de laatste weken het blok vormt, zal niet worden veranderd. Ajax kreeg pas enkele doelpunten tegen waardoor het blok van Youri Baas en Josip Sutalo niet zal worden gewijzigd. Jorrel Hato en Devyne Rensch flankeren de centrumverdedigers.

Op het middenveld is het puzzelen voor Farioli. Henderson en Fitz-Jim spelen niet meer, maar door de aanwezigheid van Davy Klaassen is er al één puzzelstuk dat kan worden ingevuld. Tegen Slavia Praag complementeerde Kenneth Taylor het middenveld met Hlynsonn, maar door zijn afwezigheid lijkt Branco van den Boomen in de basis te starten. Voorin valt de keuze, mede door een gebrek aan beter, weer op Brian Brobbey in de punt. De aanvaller zal zijn aanvoer moeten krijgen van Mika Godts en Christian Rasmussen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Van den Boomen, Klaassen, Taylor; Rasmussen, Brobbey, Godts