Liverpool heeft het lastig, maar loopt door zege op Palace uit in de titelstrijd

Vandaag om 15:24

Liverpool heeft goede zaken gedaan in de titelstrijd in de Premier League. De ploeg van Arne Slot heeft met 0-1 gewonnen van Crystal Palace, maar maakte het zichzelf nog lastig.

Liverpool begon met drie Nederlanders in de basis. Ryan Gravenberch en aanvoerder Virgil van Dijk zijn vaste namen in de basiself, maar ook Cody Gakpo mocht zijn opwachting maken. Na enkele seconden leek de 1-0 al te vallen, maar Palace-aanvaller Eddie Nketiah stond buitenspel. Niet veel later combineerde Liverpool sterk door de linies van Palace heen en was het Gakpo die Diogo Jota bediende. De Portugees schoot binnen en zette Slot en co. op 0-1. In de resterende 35 minuten was Liverpool heer en meester, maar de 0-2 viel maar niet.

In de tweede helft ging Liverpool op zoek naar de bevrijdende tweede treffer. De voorhoede kreeg kansen, maar doeltreffend waren die niet. Richting de laatste twintig minuten kantelde het spelbeeld. Het publiek van Palace ging achter de ploeg staan en zag dat de thuisploeg kansen kreeg. Alisson Becker moest meermaals redding brengen, maar moest ook geblesseerd het veld verlaten. In de laatste tien minuten kreeg Palace meermaals de kans om de 1-1 te scoren, maar de gelijkmaker viel niet. Liverpool kwam er meermaals in de counter gevaarlijk uit, maar ook zij scoorden niet. Hierdoor bleef de stand op 0-1 staan en pakte Slot overwining nummer negen uit zijn eerste tien wedstrijden.