Slot begint ijzersterk en is Klopp al voorbij: dit record schrijft de Nederlander op zijn naam

Slot begint ijzersterk en is Klopp al voorbij: dit record schrijft de Nederlander
Vandaag om 15:51

Arne Slot is zeer voortvarend begonnen als manager van Liverpool. Door de overwinning op Crystal Palace (0-1) heeft de Nederlander een record op zijn naam geschreven. VoetbalNieuws vertelt je welk record dat is en vergelijk zijn statistieken met die van Jürgen Klopp.

Slot werd afgelopen zomer aangesteld als manager van Liverpool. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de lat na een periode onder Klopp lag erg hoog. Toch lukt het Slot om daar nog bovenuit te stijgen en momenteel mag hij zich koploper van de Premier League noemen.

Welk record schrijft Slot op zijn naam na tien wedstrijden bij Liverpool?

Slot is de eerste manager in de geschiedenis van Liverpool die van zijn eerste tien officiële wedstrijden er negen weet te winnen. Geen enkele manager schreef ooit zoveel punten bij in de eerste tien wedstrijden. Enkel een verliespartij tegen Nottingham Forest gooide tot op heden roet in het eten, maar de oefenmeester kan zeer tevreden terugkijken op zijn eerste maanden bij de club.

Hoe presteert Slot ten opzichten van Klopp?

Slot pakt dus 27 punten uit tien wedstrijden. Ipswich Town, Brentford, Manchester United, Bournemouth, Wolverhampton Wanderers end us Palace werden in de competitive al opzij gezet. In Europa was Liverpool te sterk voor AC Milan en FC Bologna en in de EFL Cup was West Ham United de pineut. Slot stapte afgelopen zomer in bij een geoliede machine, maar weinig mensen hadden kunnen verwachten dat het zo goed zou gaan in zijn eerste maanden. Vooral opvallend is dat het Liverpool van Slot slechts vier doelpunten tegen kreeg en er al 23 maakte. 

Klopp stapte op een lastiger moment in. De Duitser begon pas in oktober als opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers. De Duitser begon met gelijke spelen tegen Tottenham Hotspur, Rubin Kazan en het Southampton van Ronald Koeman. Ondanks een verlies tegen Crystal Palace werd er gewonnen van Chelsea en Manchester City. In totaal pakte Klopp 21 punten in zijn eerste tien potten. Uiteindelijk groeide hij uit tot een clubicoon en won de manager onder meer de Champions League en de Engelse landstitel.