Ronaldo op jacht naar magisch getal: zo kan de Portugees 1000 goals bereiken

Ronaldo op jacht naar magisch getal: op deze manier kan de Portugees 1000 goals bereiken

Vandaag om 18:48

Cristiano Ronaldo wist zaterdag voor zijn 905de treffer te zorgen in het profvoetbal en de Portugees heeft al eens uitgesproken pas te willen stoppen met voetbal wanneer hij duizend goals weet te maken. Hoe realistisch is deze droom van de Portugees? VoetbalNieuws.nl pakt de rekenmachine erbij. 

Ronaldo op jacht naar magisch getal: zo kan de Portugees 1000 goals bereiken

95 te gaan, tijd begint te dringen
Op 5 oktober wist Ronaldo niet alleen een assist te geven bij Al Nassr, de Portugees wist ook voor zijn 905de treffer te zorgen. Met nog 95 treffers te gaan heeft Ronaldo, die nu 39 lentes jong is, zijn werk voor zich liggen. In 2022 verkaste de recordbreker naar Saudi-Arabië en die transfer heeft de speler op het gebied van goals goed gedaan. In 52 wedstrijden was de spits tot dusver goed voor 53 doelpunten in de Saudi Pro League.

De kans dat Ronaldo uit de basis wordt gespeeld is met zijn salaris van honderden miljoenen euro's onwaarschijnlijk en de vedette neemt ook de strafschoppen. Ronaldo wist sinds 2022 al 73 keer in actie te komen voor Al Nassr in alle competities en was daarin goed voor 65 goals. Met een kleine rekensom zou Ronaldo nog ongeveer 100 à 110 wedstrijden nodig moeten hebben om met de huidige koers de 1000 goals te bereiken. Daarvoor moet Ronaldo wel tot zijn 41ste doorspelen, maar als iemand dat kan is het de Portugees.

Lees meer over:

Deel via