Tiental PSV overleeft vechtwedstrijd tegen Sparta, maar ziet wel De Jong uitvallen

5 oktober om 22:00
Laatste update: 5 oktober om 22:03

PSV is er zaterdagavond in geslaagd foutloos te blijven in de Eredivisie, maar eenvoudig was dat niet. Bezoeker Sparta Rotterdam begon sterk aan het duel en kwam terecht op voorsprong, maar de Eindhovenaren bogen de achterstand op tijd om. Wel kreeg de ploeg van Peter Bosz rood én viel Luuk de Jong geblesseerd uit: 2-1.

PSV-trainer Peter Bosz kon voor het eerst in lange tijd niet over Joey Veerman én Jerdy Schouten beschikken en koos voor een middenveld van Guus Til, Ismael Saibari en Mauro Junior. Verdedigend en in de as van het middenveld had PSV het in het begin zwaar en Sparta kreeg dan ook de grotere kansen. Het was Tobias Lauritsen die na tien minuten een mooie aanval van Sparta omzette in een treffer.

De Eindhovenaren waren het na de openingstreffer even kwijt en Sparta kreeg kansen om op 0-2 te komen, maar de treffer viel in het andere net. Olivier Boscagli besloot van grote afstand uit te halen en via Arno Verschueren vloog de bal binnen. De Jong was enkele minuten later het eindstation na een voorzet van Boscagli en de spits schoot schitterend binnen.

De thuisploeg ging rusten met een voorsprong, maar in de tweede helft ging het meteen mis: verdediger Matteo Dams hield de doorgebroken Camiel Neghli vast en moest met direct rood vertrekken. Bovendien blesseerde de jonge mandekker zich door een lelijke val. PSV moest in de verdediging en kwam af en toen gevaarlijk eruit vanuit de counter. Til raakte nog de lat en ook Malik Tillman kreeg de nodige kansen.

Met het nodige hangen en wurgen trok PSV de nipte overwinning over de streep, waardoor een dapper Sparta met lege handen achterblijft. Makkelijk was het niet, maar PSV is na acht wedstrijden nog altijd foutloos in de Eredivisie. Sparta blijft door de nederlaag op de negende plek steken.