Bosz opgelucht na nauwe zege tegen Sparta: "Niet eerder gebeurd sinds ik hier ben"

Bosz opgelucht na nauwe zege tegen Sparta
5 oktober om 22:40

Peter Bosz heeft na een enerverende wedstrijd wederom de drie punten gepakt met PSV, maar vanzelf ging dat niet. De trainer ziet in gesprek met ESPN ook in dat de Eindhovenaren niet eerder zoveel moeite hadden met een Nederlandse tegenstander. 

Bosz leek zijn ogen in negatieve zin uit in het duel met Sparta, dat wel werd gewonnen. "Het is niet eerder gebeurd sinds ik hier was, ook met tien man. We speelden niet goed en kregen de druk er niet op. Ook tegen elf man kregen zij de grootste kansen. Dat deden we niet goed."

De trainer probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Het drukzetten veranderde in de tweede helft. Het stond niet goed, zij liepen er te makkelijk doorheen. Je probeert altijd de spelers in hun kracht neer te zetten op het veld, en dat lukte nu niet. We liepen achter de feiten aan en met wat geluk sta je met 2-1 voor."

De oefenmeester zag Matteo Dams flink de fout ingaan en rood pakken. "Hij doet het slecht, maar hij wordt ook niet door Ryan (Flamingo, red.) geholpen, die dat te laat inschat."

Tot slot is Bosz zeer onder de indruk van de treffer van Luuk de Jong. Bos"Die goal is werkelijk geweldig. Als je ziet hoe hij die volley met zijn buitenkant maakt, dat is waanzinnig. Echt een mooie goal."